Complete Lijst met Superfoods

Volgorde:

(50% aanbevolen)

Acai Sap

De açaí-bessen staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Het grote aantal antioxidanten en de bijzondere smaak die doet denken aan bosbes, noten en chocolade heeft de vrucht in korte tijd populair gemaakt. Hierdoor zijn in Zuid-Amerika nu ook açaí-plantages in aantal en omvang toegenomen, waar de vrucht tot het begin van de 21e eeuw alleen nog maar voor lokaal gebruik geteeld werd.

In Brazilië en Suriname wordt de vrucht al jaren gegeten en dan vooral in pulpvorm. De harde bessen worden geweekt, met schil en al tot pulp vermalen en als koude pap gegeten. De vers geprepareerde pap bevat de hoogste concentratie antioxidanten. In westerse landen wordt vooral het sap van de vrucht gedronken, meestal in combinatie met andere vruchtensappen of in smoothies. Ook in Nederlandse supermarkten is açaí-sap sinds enkele jaren te vinden.
Lees verder »

(50% aanbevolen)

Alfalfa Poeder

Al in de oudheid werd Alfalfa gekweekt. Destijds diende de plant vooral als krachtig veevoer voor paarden. In China wordt er al eeuwenlang een gezondheidsbevorderende werking aan deze plant toegeschreven. Deze plant zit, naast proteïnen, vitamines en mineralen, ook boordevol antioxidanten. Al deze sterke voedingsstoffen zijn ook terug te vinden in het biologische supplement Alfalfa poeder.
Lees verder »

(50% aanbevolen)

Aloe Vera Sap

Aloë Vera heeft een ondersteunende werking op het herstellend vermogen van de huid. Inwendig is Aloë Vera te gebruiken ter ondersteuning van bijvoorbeeld een gezonde spijsvertering, stoelgang enzovoort. Vanwege al haar heilzame invloed wordt Aloë Vera in uiteenlopende producten verwerkt. Aloë Vera Sap bevat plantaardige vezels. Het belangrijkste actieve ingrediënt is Aloverose.
Lees verder »